מערכת היחסים עם כסף עם הראל קולדן, אדריכלות פיננסית
- Shira Lee de-Beer
- 18 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
כולנו מנהלים מערכת יחסים עמוקה עם כסף. כמה פשוט ככה מורכב.
כמעט בלי קשר לנסיבות חיינו, בין אם נולדנו עם כפית זהב בפה ובין אם חיינו בצמצום, אנחנו ממוקמים בנקודה פנימית מסוימת על ציר ההישרדות-שפע.
גם אם הרווחנו יפה לאורך הקריירה, גם צפויה ירושה משמעותית, הסטטוס הפנימי שלנו ביחס לכסף לא בהכרח מתעדכן.
יש המסתובבים בעולם בתחושה פנימית של 'יש לי' או 'אין לי' כמעט בלי קשר לסיפור שמדברים המספרים עצמם.
על אף שלרב בעבודה אנחנו אחראים על תקציבים מורכבים, בונים תכניות ומגבשים אסטרטגיה והצבת יעדים, בחיים הפרטיים אנחנו די מזניחים. מתגלגלים, זורמים ומעת לעת מקללים כשצריך לטפל בביטוחים, השקעות ושאר מטלות שמשמעותן הפיננסית חשובה.
המחויבות שלנו כלפי גורם חיצוני גוברת על המחויבות כלפי עצמנו. הרי בעבודה לעולם לא נאשר חשבונית שמנמנה בלי לברר, לנהל מו"מ ולוודא שיש תמורה בעד האגרה.
בחיים עצמם לא תמיד עוצרים לבדוק איפה הכסף מונח ומה בכלל התכלית שנועד לשרת.
גם אם מקבלים החלטות ואוחזים במושכות לא פעם זה מלווה בדחיינות או כיווץ ואפילו קורבנות (מי רוצה להתעסק עם החלפת שוכרים בנכס או שיפור בדמי ניהול של קרן כלשהי??)
כשמסתכלים על משק בית כיחידה אחת שמורכבת משני אנשים התמונה מסתבכת אף יותר כי לא תמיד שני בני הזוג מסונכרנים על אותו חזון (אם יש כזה). לעיתים אחד חי בעיוורון והשני בפיקחון יתר, או אחד מסתובב בעולם בתחושה של "הנה הגענו ואפשר להרגע" והשני בעיצומו של מרוץ לקראת העוד.
הפער בין השניים עלול להפריע לניהול נכון של הכסף וחווית חיים מיטיבה.
אז איפה אתם.ן על הסקאלה?
הנה שאלות שחשוב לשאול את עצמינו:
> למה עובדים? כי מישהו צריך לממן את המפלצת שקוראים לה משק הבית והחיים עצמם, או למען עצמי והמימוש/משמעות עבורי?
> האם מסתכלים על הכסף כאל סל אחד או מבחינים בין מטרות שונות שדורשות טיפול שונה?
> איזה לייפסטייל אני רוצה ומה חשוב לי בחיי? להוריד הילוך? להוריש יותר לילדים? לפרוש מוקדם? לממן מקסימום חוויות? בהתאמה: איך מנהלים את ההון כך שיתמוך בתשובה.
> איפה אני עם עצמי ביחס לציר ההשרדות-שפע ואיפה אני ביחס לבן/בת הזוג בנקודה הזו? ואם אנחנו בפרק ב' האם ואיך השאלות הללו רלוונטיות?
> האם הגיע הזמן לעדכן גרסה במערכת ההפעלה הפנימית בכל הנוגע לכסף? אולי אני כבר לא מי שהייתי פעם מבחינה פיננסית? איפה אני היום?
ולסיכום:
א. אסטרטגיה = בחירה = שליטה (ככל שיש לנו שליטה על משהו, כן?)
ב. מודעות מודעות מודעות (נו, מה חדש?)
מוזמנים להצטרף לשיחה שקיימתי עם הראל קולדן – מתכנן פיננסי שמייעץ ומלווה משפחות בתכנון ההון ופיזור ההשקעות שלהן. הוא קורא לתהליך הזה אדריכלות פיננסית ושם דגש על ההתאמה האישית של התוכנית לאנשים ולמורכבויות. במקביל מכוון להנגיש ידע וחכמת חיים פיננסית גם לזוגות צעירים וחינוך פיננסי לתיכונים.
רוצים לקבל את הפרק הבא ישר למייל? הצטרפו לרשימת התפוצה
והפעם פרק מצולם! ולא בזכות זו שבורחת ממצלמות (תודה הראל על הפוש).